همه ما در خانه یا محل کار از محصولات و لوازم پلاستیکی استفاده می کنیم. سطل زباله پلاستیک، گلدان پلاستیک، ظروف مختلف در اشکال مختلف و… در هر گوشه از محل کار و زندگی ما یافت میشوند.
به تدریج این لوازم پلاستیکی کهنه می شوند و رنگ و روی نامطلوبی پیدا می کنند. جایگزین کردن همیشه راه راحت و به صرفه دممای نیست. با یک رنگ جذاب و مطابق میل خودتان میتوانید تازگی را به وسایل اطرافتان برگردانید.
رنگ کردن لوازم پلاستیکی کار آسانی نیست. سطح پلاستیک، برخلاف سطح چوب، صاف است و رنگ به راحتی به آن نمیچسبد.
این مشکل با زیرسازی مناسب سطح حل می شود و در صورت آمادهسازی مناسب می توانید پلاستیک را با موفقیت رنگ کنید.
اما در نظر داشته باش ممکن است رنگ، بسته به نوع رنگ و پلاستیک و بخصوص در اثر استفادهی مکرر، ترک بخورد یا پوسته پوسته شود.
نحوه رنگ کردن لوازم پلاستیکی
رنگ کردن لوازم پلاستیکی دردسرها و البته ترفندهای خودش را دارد.در حالت عادی، رنگ روی پلاستیک سر میخورد و یا دلمه میشود. حتی ممکن است به محض خشک شدن پوسته پوسته شود و بریزد.
اما تولیدکنندگان رنگ وقتی دیدند پلاستیک و لوازم پلاستیکی جزو لاینفک زندگی امروزی شدهاند فکر چاره افتادند. آنها اسپری رنگهایی تولید کردند که چسبندگی بهتری دارند و در برابر پوسته شدن مقاوم هستند.
اسپری رنگ ها تا همین جا هم کار ما را برای رنگ کردن پلاستیک انجام میدهند، اما برای گرفتن نتیجه مطلوب، بهتر است قبل از رنگ کاری سطح کار را آماده کنیم.

آماده کردن سطح کار برای رنگ
- سطح کار را با آب تمیز کنید
برای شروع، سطح کار را با آب ولرم و پودرهای شوینده و کهنه پارچه یا اسفنج تمیز کنید. به هیچ وجه کف مواد شوینده روی لوازم پلاستیکی باقی نماند.
- سطح کار را سنباده بزنید
سطوح صاف و صیقلی را سنباده بزنید. رنگ به سطوح پلاستیکی مات و زبر بهتر از پلاستیک براق و صاف میچسبد.
از آنجایی که بیشتر وسایل پلاستیکی براق و صیقلی هستند سنباده زنی یکی از مراحل مهم رنگ کردن پلاستیک محسوب میشود.
- خاک سنباده را از سطح کار پاک کنید
در مرحله آخر تمیزکاری سطح کار را با الکل ایزوپروپیل حتما تمیز کنید تا خاک سنباده کاملا از روی سطح پلاستیک برداشته شود.
الکل ایزوپروپیل را روی تکهای پارچه بریزید و سطح کار را پاک کنید. این کار را تا جایی تکرار کنید که دیگر ذرهای روی پارچه جمع نشود.
شروع رنگ آمیزی لوازم پلاستیکی
- برای پاشیدن رنگ عجله نکنید
لایه اول رنگ را اسپری کنید. هنگام رنگ کردن پلاستیک صبر زیاد لازم دارید. شاید روی چوب و کاغذ و کارتن 2 لایه رنگ کافی باشد. اما اسباب و وسایل پلاستیکی کاملا متفاوت هستند چرا که پلاستیک هیچ منفذی ندارد و رنگ را جذب نمیکند.
در صورت امکان، کار را به صورت افقی بخوابانید. اسپری را خوب تکان دهید. برای امتحان اسپری را در هوا یا روی یک تکه پارچه بزنید تا مطمئن شوید به راحتی اسپری میشود.
قوطی اسپری را در فاصله 20 الی 30 سانتی متری پلاستیک و با زاویه 45 درجه نگه دارید. به آهستگی شروع به اسپری کردن رنگ سرتاسر پلاستیک کنید. نباید سعی کنید تمام سطح کار را در یک نوبت رنگ بپاشید چون باعث شره کردن رنگ میشود.
- لایه های بعدی رنگ را مثل مرحله اول اعمال کنید
بگذارید رنگ برای حداقل 2 ساعت در محیطی گرم و خشک بماند تا خشک شود. وقتی پلاستیک را لمس میکنید باید خشک و سفت به نظر بیاید نه چسبناک. اگر شره های کوچکی میبینید که خشک شده با سنباده آن ها را صاف کنید. برای این کار، رنگ باید کاملا خشک و سفت شده باشد وگرنه سطح کار لک شده و رنگ آن به راحتی برداشته نمیشود.
لایه دوم رنگ را همانند لایه اول اسپری کنید. مثل دفعه قبل، در برابر وسوسه پاشیدن لایه ضخیم رنگ مقاومت کنید. زیاد دورنگه داشتن قوطی اسپری کار شما را خراب میکند، چراکه حاصل کار پوششی دانه دانه میشود که پوشیدن دوباره آن سخت است.
بعد از 2 یا 3 ساعت که لایه دوم نیز خشک شد، لایه نهایی را اعمال کنید.
برای مشاهده آموزش های بیشتر به سایت نیکان پلاستیک مراجعه کنید.