6 ماده ی غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند!
امروزه تصور یک آشپزخانه بدون ظروف پلاستیکی تقریبا امری محال است، از ظروف پلاستیکی برای نظم دادن به خانه و سازماندهی کابینت آشپزخانه و حتی برای نگهداری انواع مواد غذایی و غذایی که در روزهای قبل پختیم استفاده میکنیم.
ظرف نگهدارنده غذا، غذای ما را از میکروب هایی که ممکن است در یخچال باشند حفظ می کند و نمی گذارد که بوی غذا به داخل محیط یخچال بپیچد.
اما باید توجه داشت که همه خوراکیها را نمی توان در ظروف پلاستیکی نگه داشت زیرا ترکیبات آنها قابلیت تجزیه سریع یا حتی آلودگی با باکتری ها را دارند، بسیاری از افراد اطلاعاتی در این باره ندارند و این شیوه را بدون رعایت اصول درست دائم در منزل، محل کار، گردش و سفر به کار میگیرند. به همین دلیل در ادامه 6 مورد از خوراکیهایی را که اصلا نباید با مواد پلاستیکی تماس داشته باشند، معرفی میکنیم:
- تخم مرغ خام
تخم مرغ خام و دیگر خوراکی های حاوی آن مانند سس مایونز، املت و… نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند زیرا ممکن است ظروف با باکتری هایی مانند سالمونلا آلوده شوند. در واقع، این میکروارگانیسمها به راحتی از طریق این غذاها منتقل میشوند و در تماس با مواد پلاستیکی میتوانند تکثیر بیحد و مرزی داشته باشند. تنها روش مطمئن برای نگهداری چنین خوراکیهایی استفاده از ظروف شیشهای و مقاوم به حرارت است.
- گوشت های فرآوری شده
به علت کاهش خواص تغذیه ای گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و… توصیه میشود این مواد را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید. حتی زمانی که این محصولات برش زده میشوند یا در ترکیب غذاهای حاوی سس به کار میروند، خیلی سریع تغییر میکنند و طعم و بافت اصلی خود را از دست میدهند.
- سوپ ها و غذاهای حاوی سس
به صورت کلی توصیه میشود که غذاهای گرم را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید، چرا که اگر در ظروف پلاستیکی سرو شوند، با ترکیبات آن واکنش داده و طعم و خواص خود را از دست میدهند. البته اگر غذا کاملا خنک شود می توان آن را در ظروف پلاستیکی دربسته ریخت و در یخچال نگهداری کرد. در واقع، گرمای پخش شده در ظرف عامل مشکل زا در مواد غذایی خواهد بود.
- شیر و فرآورده های لبنی
ظروف پلاستیکی شرایط لازم برای نگهداری مطلوب شیر و دیگر فرآوردههای آن مخصوصا پنیر را ندارند. گرچه شاید بتوان چند ساعت این خوراکیها را در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد اما برای مدت طولانی اصلا توصیه نمیشود زیرا خطر آلودگی با باکتریها افزایش پیدا میکند. ظروف پلاستیکی روند تغییرات دمایی را در خوراکیها آسان میکند، به تجزیه آنها سرعت میبخشد و خطر ابتلا به ناراحتیهای گوارشی و معده را افزایش می دهد.
- سالاد و سبزیجات
برخلاف تصوم بیشتر مردم ظروف پلاستیکی انتخاب مناسبی برای نگهداری سبزیجات تازه بهخصوص انواع سالاد نیستند. گرچه ممکن است بتوان مانع از آلودگی شد اما اصلا نمی توان سبزیجات را مدت طولانی تازه نگه داشت. در کل، تماس سبزیجات خردشده و آغشته به سس با ظروف پلاستیکی هم باعث تغییر طعم و هم از دست دادن خواص تغذیه ای شان میشود بنابراین آنها را در ظروف شیشه ای بریزید.
- قهوه و چای
امروزه انواع لیوان و فنجان برای چای و قهوه موجود است اما اگر مجبور به استفاده از لیوان های پلاستیکی بودید حتما باید اجازه دهید ابتدا نوشیدنی کاملا خنک شود. در واقع، دمای بالا روی پلاستیک تاثیر میگذارد و خطر آلودگی با باکتری ها را هم افزایش می دهد و طعم و خواص نوشیدنی را نیز عوض می کند.
ظروف پلاستیکی هم همانند دیگر ظروف علاوه بر مزایایی که دارد میتواند معایبی هم داشته باشد پس با رعایت نکات ساده میتوان ضرر های ناشی از استفاده از آن را کاهش داد.